Algemene afspraken

 • * De kinderen mogen vanaf 8.30 uur naar binnen, dan start de vrije inloop. Om 8.45 uur wordt gestart met de lessen.
  * In verband met de kans op hoofdluis is het gebruik van een luizencape of plastic tas verplicht.
  * We willen de hoeveelheid fietsen in het fietsenhok zoveel mogelijk beperken. Als u dicht bij school woont, kan uw kind gewoon te voet naar school. Hoe meer fietsen, hoe minder speelruimte erover blijft. I.v.m. de veiligheid is fietsen op het schoolplein tot 15.30 uur verboden.
  * Probeer bezoekjes aan tandarts/huisarts etc. zoveel mogelijk buiten schooltijd te plannen.
  * Hebt u als ouder een korte vraag of mededeling dan kunt u hiervoor iedere dag voor 8.30 uur bij ons terecht. Voor een gesprek kunt u altijd een afspraak maken voor na schooltijd.
  * Voor de pauze (vanaf 10.25 uur) mogen de kinderen wat eten en drinken. Dit doen we in de klas. Gelieve het drinken in een beker meegeven, zodat de hoeveelheid afval beperkt wordt. Lege pakjes worden terug mee naar huis gegeven. Een boterham, fruit, peperkoek is gezond, iets anders liever niet.
  * Verjaardag: de traktatie kunt u tussen 08:30 uur en 8:45 uur mee naar school geven. Bij voorkeur zien we liever een gezonde traktatie voor de kinderen en de leerkracht. Kinderen gaan niet meer langs de klas. Als u wilt dat er foto’s gemaakt worden, toestel meegeven en de leerkracht maakt een paar foto’s. Uitnodigingen van een kinderfeestje worden niet op school uitgedeeld.
  * Veranderingen in adres, telefoonnummer, 2e telefoonnummers en dergelijke graag zelf aan de leerkracht doorgeven (tijdens de infoavond vragen).
  * Gymmen:zorg ervoor dat uw kind zijn of haar schoenen goed aan en uit kan doen en kan strikken. Houd rekening met de kleding en sieraden die uw kind die dag aan heeft. Vanaf groep 5 gaan de kinderen douchen. Voor het douchen: sommige kinderen vinden het niet prettig dat hun haar nat wordt. In de wintertijd is het zelfs beter dat de haren niet nat worden. Een douchemuts is een oplossing. Geef uw kind badslippers mee. Een tweede handdoekje om op te staan is ook prettig. Op maandagmiddag mag uw kind wat te drinken bij hebben, voor na de gymles (graag in de gymtas doen) Op woensdag kunt u het fruit en/of drinken in de gymtas stoppen; we eten en drinken bij de sporthal. Als een kind niet mag gymmen, geef dan een briefje mee. De leerlingen gaan onder leiding van de groepsleerkracht van school naar de gymzaal en terug.
  * Geen speelgoed mee naar school.
  * Mocht uw kind last hebben van een bepaalde allergie of iets anders waar we in de klas rekening mee moeten houden, geeft u dit a.u.b. door (liefst schriftelijk).
  * GSM. Het gebruik van een GSM is niet toegestaan tijdens de schooltijden. Voor calamiteiten thuis, is de school direct beschikbaar. We willen het meebrengen van mobieltjes en andere apparatuur naar school, sterk afraden.
​ 

Basisschool Zonnebloem Zundert | Burg. Manderslaan 45 | 4881 EH ZUNDERT | Tel. 076-5972501 | Email: zonnebloem@spoz.nl